Poplink Podcast

Poplink is een wekelijkse podcast waarin ik met mijn jeugdvriend Roy Bult door de geschiedenis van de popmuziek heen ga aan de hand van een vraag-en-antwoord spel. Roy en ik verzonnen het spel jaren geleden tijdens een lange autorit naar Zweden, maar in 2020 besloten we het spel te spelen met een microfoon erbij.

Inmiddels heeft ook een aantal gasten aangeschoven om een potje mee te poplinken, zoals cabaretier en acteur Marcel Harteveld; voormalig KINK DJ Maartje Glas; de huidige toetsenist van Toontje Lager, Marco Hoogland; en percussionist Sherwin Kirindongo (o.a. Giovanca, Ruth Jacott en The Lion King).

De opzet van Poplink is eigenlijk heel simpel: je verzint een vraag die iets te maken heeft met popmuziek. De andere speler dient daarop te antwoorden en maakt vervolgens op basis van dat antwoord een nieuwe vraag. Op die manier vorm je een link die door de hele popmuziek gaat. In de afleveringen, die tussen de twintig en dertig minuten duren en elke vrijdag worden gepubliceerd, gaan die links soms heel onverwachte kanten op. Het ene moment praten we over disco, The Pointer Sisters en Patricia Paay, en een paar vragen later zitten we ineens in Noorwegen voor de black metal van Mayhem. In veel afleveringen van Poplink zit bovendien een segment waarin Roy wat dieper ingaat op een bepaald onderwerp uit de podcast aan de hand van de drums: Roys Drumhoekje.

Poplink is te vinden in Apple Podcasts, Spotify en de meeste andere podcast-apps. Meer info: www.poplinkpodcast.nl. De podcast heeft nu even pauze, maar hopelijk maakt Poplink later een doorstart.