Red Cat Coffee

Nippend aan een kopje vers gebrouwen eco-koffie, terwijl op tafel een stukje home made pie voor je klaarstaat. Warme soul muziek klinkt door de ruimte. In de hoek rekt een slaperige rode kat zich nog eens uit. Welkom in Red Cat Coffee.

Op het Groningse platteland, net buiten de stad, vormt dit duurzaam koffiehuis met accommodatie een baken van rust in onze hectische tijden. Centraal staat een menu met duurzame én lokaal geproduceerde producten – met plantaardige alternatieven voor alle producten. Er is een kleine accommodatie aanwezig: een appartement met eigen opgang dat als zomerhuis of tijdelijke woning kan worden verhuurd. Daarnaast is Red Cat Coffee een winkel waar mooie tweedehands voorwerpen worden aangeboden. Met enige regelmaat worden culturele en gastronomische events georganiseerd voor een breed publiek, zoals repair cafés, voorleesavonden, filmvertoningen en food workshops.

Red Cat Coffee is toegankelijk zonder plat te zijn. Inspirerend zonder belerend te zijn. Positief en verdiepend zonder zweverig en abstract te zijn. Red Cat Coffee staat in het hier en nu, zonder mee te gaan in de dagelijkse rat race. Red Cat Coffee is lokaal verankerd, maar is nieuwsgierig naar de wereld. Red Cat Coffee is een weerwoord op gejaagdheid en verkwisting. Red Cat Coffee is persoonlijk en intiem. Boven alles: Red Cat Coffee is een plek waar mensen graag samenkomen.

Althans, dat was het plan. Net voor opening van Red Cat Coffee, legde een uitslaande brand het pand in puin. Momenteel wordt hard gewerkt aan de wederopbouw van Red Cat Coffee. Beoogde heropening: eerste helft 2024.